Havi hírek
2017. March 24. Friday - 10:34:56 -- Kultúra -- 0

Index

Március 27-re hívtak össze rendkívüli közgyűlést, ahol többek között a Weöres Sándor Színház igazgatói kinevezését is tárgyalják. Jordán Tamás kinevezésének egy évvel való meghosszabbítását fogják javasolni és új pályázat kiírását is - tudta meg a Nyugat.hu.  

A szombathelyi színházbarátok nyomására (akik több százan gyűltek össze a legutóbbi közgyűlés idejére tüntetni a Városháza előtt), illetve a kilenc fős baloldali frakció és Molnár Miklós Jordán Tamás mellett tanúsított támogatása miatt változtattak a város vezetői a hozzáállásukon a portál szerint.

Tovább...2017. March 24. Friday - 10:18:50 -- Külföld -- 0

Index

Az angolai fővárosban több mint hétszáz otthon vált lakhatatlanná és legalább tizenegy ember életét vesztette a heves esőzések miatt.


Tovább...2017. March 24. Friday - 09:58:54 -- Gazdaság -- 0

Ellenszél

Megszokhattuk már, hogy a Fidesz-kormány nem hisz az adóemelésben, mert azt csak a gonosz, népellenes ellenzék akarja. Ennek apropóján egy újabb sarcot jelentettek be, ami nem két forinttal fogja megrövidíteni a zsebünket.

A kötelezővé tett online számviteli rendszer miatt 20 százalékkal nőhet a temetkezési vállalkozók költsége, amit végső soron az elhunyt hozzátartozói fizetnek majd meg.

Még tavaly decemberben módosították a temetőkről és a temetkezésről szóló törvény végrehajtását szabályzó kormányrendeletet, amelyt olyan szolgáltatásokat is fizetőssé tett, amit eddig ingyen kaptak az elhunyt hozzátartozói. A temetkezési vállalkozásoknak júliusig kell átállni az online számlázási rendszerre, az ehhez szükséges szoftvert azonban csak áremeléssel tudják finanszírozni a cégek – írja a Napi.hu.

Tovább....2017. March 24. Friday - 09:39:40 -- Blog -- 0

Ténytár blog

Nem túl meglepő módon a parlament újraválasztotta Áder Jánost köztársasági elnöknek. A baloldali rivális, Majtényi László sem gondolta valójában, hogy lenne bármi esélye a győzelemre, mint elmondta, akkor maga az ellenzék sem tudott volna megegyezni a jelölt személyéről. Áder úriember módjára megköszönte Majtényinak, hogy vállalta a megmérettetést. Ezért a „Nemzeti Együttműködés Rendszere” is hálás lehet: az egész jelölési folyamat így sokkal demokratikusabbnak számított, hiszen nem csak egyetlen jelölt indult az államfői székért.

Kérdés, hogy a régi-új köztársasági elnök mennyire lesz képes arra, hogy ö legyen a fékek és egyensúlyok rendszerének legfőbb védelmezője. Áder eddigi évei sajnos azt mutatják, hogy személyében inkább látszat az alkotmányosság őrének szerepe, még annak ellenére is, hogy voltak esetek, amikor valóban szembement a Fidesszel.

Tovább...