Havi hírek
2017. March 22. Wednesday - 10:36:18 -- Közélet -- 0

A nagy döntés blog

Hetek, lassan hónapok óta zajlik a Heineken és a vörös csillagos védjegye körüli mizéria, mostanra odáig fajultak a dolgok, hogy Lázárék már börtönnel fenyegetik a Heinekent. Minden azzal kezdődött, hogy a román kormány betiltotta az Igazi Csíki Sört, kiszabadult a szellem a palackból és  a sörbotrány beborított minden maga körül. Hódmezővásárhely vezetése bojkottálná a Heinekent a Csíki sör miatt, Semjén Zsolték állami pénzeket ígértek a székely-holland sörgyárnak, a parlament igazságügyi bizottsága pedig tárgysorozatba vette a Semjén Zsolt és Lázár János által nemrég benyújtott törvényjavaslatot, ami betiltaná az önkényuralmi jelképek kereskedelmi célú megjelenítését.

Tovább...2017. March 22. Wednesday - 10:19:18 -- Politika -- 0

24 HU

A kormány eltörölte azt a rendelkezést, amely szankcionálta volna az átláthatósági kötelezettségek nem teljesítését.

A jövőben semmilyen következménye nem lesz annak, ha az illetékesek átláthatatlanul szórják a közpénzt kommunikációs célokra – írja a Népszava. A kormány ugyanis kitörölte azt a bekezdést a Nemzeti Kommunikációs Hivatalról szóló rendeletből, amely eddig szankcionálta azokat a szervezeteket, amelyek nem teljesítettek bizonyos, főleg átláthatósági kötelezettségeket a tenderek lebonyolításánál.

Tovább...2017. March 22. Wednesday - 09:53:29 -- Kultúra -- 0

Pesti Bulvár

Mind a 266 151 embernek, akit hazaárulással vádolnak, pert kéne indítania Alföldi Róbert szerint, aki jól szórakozna azon, ami az országban zajlik, ha nem itt élne. Viszont itt akar élni, mert ez a hazája. A rendezővel készített interjút az Index, ahol az is kiderül, üldözöttnek érzi-e magát, de szóba került Jordán Tamás ügye és a magánélete is, az április 9-én egy alkalommal játszott mai passió-történet, a Passió XXI című rendezése kapcsán pedig a vallás is.

Tovább...2017. March 22. Wednesday - 09:33:00 -- Blog -- 0

Ténytár Blog

Az eddig sem okozott újdonságot, hogy az Opimus Group Nyrt.-nek köze van Mészáros Lőrinchez, mindez azonban a közelmúltban hivatalossá is vált. A nemzet gázszerelője tulajdonrészt vásárolt az Opimus Nyrt.-ből, amelynek tulajdonában van az a Opimus Press, amely ősszel vette meg a Népszabadságot bedaráló Mediaworks-öt, amihez egyébként saját bevallása, valamint a Fidesz egybehangzó véleménye szerint elvileg semmi köze nem volt. A Pannon Lapokat is bekebelező Mediaworks után az Echo TV volt soron, így már összességében Mészáros Lőrinc tulajdonában van Magyarország egyik legnagyobb médiavállalata.

Tovább...