Havi hírek
2017. március 19. vasárnap - 10:26:57 -- Blog -- 0

Gépnarancs

Jogunk van megismerni a múltat, de nem biztos, hogy lesz rá lehetőségünk.

Miért épp most ne lenne aktuális az ügynökmúlt, amikor a rendszerváltozás óta eltelt huszonhét évben mindig is az volt. Alig akadt év, amikor valamelyik párt ne jött volna elő azzal, hogy most aztán már tényleg tenni kellene valamit. Mert az nincs jól, hogy még mindig nem látunk tisztán, nem tudjuk, kik és miként működtették a kommunista rendszert. Itt élnek közöttünk a pártállam haszonélvezői, pozícióban vannak, voltak, lesznek – megfelelő aláhúzandó.

Nagyon csendben és csupán zárójelben jegyezném meg: a múlt feltárása normális üzemmenetben nem a politikusok, hanem a történészek feladata volna. Politikusok is képesek persze prezentálni a múltat, de ez esetben nem egy, hanem sokféle múltat fogunk megismerni.

Tovább...2017. március 19. vasárnap - 10:13:18 -- Időjárás -- 0

Origo

Folytatódik az erősen felhős idő vasárnap, de a nap első felében keleten többórás napsütés is lehet. Többször több helyen alakul ki újabb eső, záporeső. Az északnyugati szél nagy területen lesz erős, főleg az északnyugati tájakon viharos. Reggel 4, délután 11 fok körül alakul a hőmérséklet.

Hétfő reggel jelentősen csökken a felhőzet, kisüt a nap, de futó záporok még előfordulhatnak.


Tovább...