Havi hírek
2017. március 17. péntek - 12:10:17 -- Kultúra -- 0

Propeller

A legjobbkor jött a Kossuth-díj Tahi Tóth Lászlónak a felesége szerint, a gyógyulásában is nagyban fogja segíteni a szobrocska.

Január óta kórházban ápolják Tahi Tóth László színművészt, aki egy előadást közben lett rosszul, majd annak vége után vitték kórházba. A színészen agyérműtétet hajtottak végre februárban, azóta az idegtudományi intézetben lábadozik.

Tovább...2017. március 17. péntek - 11:03:12 -- Gazdaság -- 0

168 Óra Online

Tavaly az előző évi 13,4 után 13,9 év volt a magyar személyautó-állomány átlagéletkora – közölte a Használtautó.hu csütörtökön az MTI-vel.

A közleményben az internetes portál kiemelte: az eladásra hirdetett autók átlagéletkora közelít a tizenkét évhez, az idősebb autók feleannyi idő alatt cserélnek gazdát, mint a fiatalabb járművek.

A Használtautó.hu elemzése szerint az újautó-eladások volumene 2014-ről 2016-ra 38 százalékkal nőtt, továbbra is százezer alatt maradt 2016-ban a forgalomba helyezett új autók volumene.

Tovább...2017. március 17. péntek - 10:34:33 -- Blog -- 0

Magyarügyvéd blog

Jó ideje mást sem csinálunk, mint harcolunk „Brüsszel”, szóval tulajdonképpen magunk ellen, hiszen a közösség testületei mégiscsak együttes akarattal jöttek létre, ráadásul a tagállamok képviselőiből álló  Tanács nélkül semmilyen érdemi döntés nem születhet. És nem minden baromság, ami Brüsszelben történik. Az EU létrehozta például az európai iskolákat. Tanulhatnánk belőle, hogyan lehet a jövő generációkat úgy képezni, hogy valódi esélyt kapjanak a boldogulásra.

„Bent vagyunk egy közösségben, de ez nem a KGST, ahol mindig azt kell csinálni, amit a nagyok már úgyis előre eldöntöttek” – hangoztatta az ATV-nek adott interjúban Szájer József EP-képviselő. Pedig néha csinálhatnánk. Nem is feltétlenül azért – hiszen ez mégsem a KGST –, mert kell, hanem mert érdemes. Nekünk erről az jutott eszünkbe, hogy amikor például a magyar közoktatás rendszerén barkácsolnak valamit, elő kéne venni az európai iskolák alapszabályát megállapító uniós egyezményt. Hasznos olvasmány.

Tovább...