Havi hírek
2017. március 14. kedd - 11:32:52 -- Oktatás -- 0

Propeller

Kilenc évfolyamos általános iskola bevezetésén gondolkodik a kormány, Palkovics László oktatási államtitkár kifejtette, mire is gondolnak.

Az alaposztályban nem tanítanák írni és olvasni a gyerekeket, de mindent megtesznek majd azért, hogy a gyerek minél felkészültebb legyen ezen készségek elsajátítására az első osztályban.

Tovább...2017. március 14. kedd - 11:19:28 -- Média -- 0

Népszava Online

Majdnem tíz év után ott folytatta, ahol a TV 2-nél - kényszerűen - abbahagyta, csak most a Napló címe kissé hosszabb lett.


Tovább...2017. március 14. kedd - 11:06:53 -- Egészség, egészségügy -- 0

Népszava Online

Az Alkotmánybírósághoz és az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordultak a területi ellátási kötelezettség (tek) nélküli háziorvosok a finanszírozási különbségek megszüntetése érdekében - közölte a tek nélküli orvosokat képviselő Józsa Terézia. 

A körzet nélküli háziorvosok ugyanis évek óta kimaradtak a finanszírozás emeléséből, és a teljesítményüket nem követő, így aránytalanul alacsony közfinanszírozásuk súlyosan sérti az egyenlő bánásmód elvét. A nagy létszámú beteget ellátó körzet nélküli szolgáltatókat számításaik szerint éves szinten 6-8 millió forintos kár éri, így évek óta nincs pénzük béremelésre, a praxisok fejlesztésére, a betegek ellátása pedig veszélybe került.

Tovább...2017. március 14. kedd - 10:34:14 -- Egészség, egészségügy -- 0

Népszava Online

Gyors intézkedés helyett írásbeli választ ígért a VIII. kerületi képviselő-testület fideszes többsége egy ellenzéki képviselőnek, aki az egykori pénzverde környékén mutatkozó, immár a katasztrófavédelem közbelépését is igénylő környezeti ártalmakról kérdezett. A súlyos kockázat forrása a fémfeldolgozás veszélyes hulladéka lehet. Felelős és kárelhárítási terv egyelőre nincs.

A nem mindennapi, de a fővárosban lassan rutinná váló esetet Erőss Gábor, a Párbeszéd önkormányzati képviselője hozta nyilvánosságra, miután felfigyelt az egykori pénzverde környékén tapasztalható anomáliákra (nem volt nehéz dolga, mivel a rendőrség és a katasztrófavédelem is kármérséklési tevékenységet végez a térségben, bár erről a helyi lakosságot nem tájékoztatták).

Tovább...2017. március 14. kedd - 10:27:52 -- Politika -- 0

Népszava Online

- Nem csak addig fontos ez, amíg a baloldali pártoknak együttvéve sincs akkora támogatottsága, mint a Fidesznek?

- Ez csak egyelőre van így, hamarosan - ezen dolgozunk - eljut az változásban érdekelt társadalmi többség tudatáig, hogy az MSZP és Botka László a képviseletükre szegődött, s eszerint politizál. Épp ezért szoktam a kettőt, a közös listát és a népszerűség-növelést együtt mondani: az összefogásnak nem az kell legyen a célja, hogy minél több képviselő jusson be az ellenzéki oldalon. Hanem az, hogy leváltsuk az Orbán-kormányt, s mi másképp csináljuk, együtt mentsük meg az országot. Mindenki, aki az elmúlt hét évben részt vett az ellenzéki politizálásban, vegye észre: az eddigi stratégiája a túlélésre, vagy tán arra sem elég. Határozott, új politikára, az én meggyőződésem szerint baloldali fordulatra van szükség. És az országnak van erre szüksége, nemcsak az MSZP-nek, vagy a kis liberális pártoknak.

Tovább...