Havi hírek
2017. March 10. Friday - 11:10:35 -- Időjárás -- 0

HVG

Erőteljes esővel érkezett meg a hidegfront péntek hajnalban a fővárosba és az ország középső részére.

Péntek hajnalban órákon át zuhogott az eső a fővárosban és az ország középső részén is. Ahogy az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) reggeli csapadéktérképéből kiderült, Budapest környékén volt a legerősebb (közepes) a csapadék intenzitása.

Tovább...2017. March 10. Friday - 10:43:36 -- Egészség, egészségügy -- 0

HVG

Ha a budapesti olimpiai pályázatot sikerült megfúrni, akkor szívós munkával a hálapénz ügyében is kicsikarható a változás, véli Kunetz Zsombor korábbi mentős, baleseti sebész. A hálapénz ellen hívott háború fontos lépésének tartja, hogy a sürgősségi császárért pénzt kérő SOTE-s orvos esete miatt végre számonkérték a botrányokban látványosan hallgatag orvosi kamarát is.

hvg.hu: Fogadott már el valaha hálapénzt?

Kunetz Zsombor: Már nem szégyellem, de igen. Mentősként az volt a szokásjog, hogy a kapott pénzt mindig elosztottuk az egység tagjai között. Nem kell nagy összegekre gondolni, pár ezer forintról volt szó, de necces helyzetekben, mint például az újraélesztés, sosem fogadtuk el. A 2000-es évek elején, amikor kezdő sebész voltam, az volt a normalitás, hogy ha adnak, akkor fogadd el. Elvből csak a műtét után tettem el a pénzt, amikor a beteg már elhagyhatta a kórházat. Ez nem azt jelenti, hogy elvártam volna, minden beteg ugyanazt az ellátást kapta, akár fizetett, akár nem.

Tovább...2017. March 10. Friday - 10:14:49 -- Blog -- 0

Ténytár blog

Egy március elején kiszivárgott tervezet alapján a magyar kormány ismét nekimenne a külföldi tulajdonú kiskereskedelmi láncoknak. Csak parkolásért 20 milliárd forintot szednének be az áruházaktól, ezen felül szabályoznák, hogy mennyit költhetnek reklámokra, kötelezhetnék a cégeket új munkaerő felvételére, növelniük kellene a hétvégi bérpótlékot, és még az ingyenes buszjáratokat is megsarcolnák.

Tovább...