Havi hírek
2017. March 06. Monday - 10:52:31 -- Érdekes -- 0

Index

Van az emberi testben egy fehérje, ami egyes izmok passzív rugalmasságáért felel, például – csak hogy a legfontosabbat említsük – azért, hogy a szív szünet nélkül tud összehúzódni és kitágulni születésünktől, halálunkig, lankadatlanul, ami önmagában csodálatos. Ezt a fehérjemolekulát köznapi néven úgy hívják, hogy titin, és 244 összehajtott fehérjedoménből áll, amiket strukturálatlan peptidek kötnek össze. Az afféle szerves rugóként funkcionáló titin a harmadik legelterjedtebb fehérje az izmokban, egy átlagos felnőtt testében körülbelül fél kilogramm található belőle.

Tovább...2017. March 06. Monday - 10:26:04 -- Politika -- 0

Népszava Online

A kisemberek kis korrupcióját üldözi a hatalom, ám a politikai elit milliárdos csalóit megvédi az elszámoltatástól, s éppen erre bizonyíték a pártpolitikai célokra fölhasznált metróügyi OLAF-jelentés is – állítja Ligeti Miklós. A Transparency International (TI) jogi igazgatója szerint ma a kormány nem tűri az olyan korrupciót, amiből nincs közvetlen haszna.

- Miként lehetséges az, hogy felméréseik szerint a magyarok évről-évre súlyosabb problémának érzik a korrupciót, de az ilyen ügyletekkel hírbe hozott pártok támogatottsága alig változik?

Tovább...