Havi hírek
2017. March 03. Friday - 11:32:46 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

Index

A Gmail duplájára emelte a csatolt fájlok méretkorlátját a bejövő leveleknél – írja az Android Police


Tovább...2017. March 03. Friday - 10:52:10 -- Kultúra -- 0

Kettős Mérce

Az Oscar-díjas magyar rövidfilm, a Mindenki,  sokakból sokféle reakciót váltott ki. Van, aki szerint ragyogóan mutatja be a gyereklétet, az iskolai nevelés problémáit, mások szerint a film egy kidolgozatlan, giccses és végtelenül utópisztikus alkotás.


Tovább...2017. March 03. Friday - 10:44:08 -- Érdekes -- 0

Index

Nyolchónapnyi szünet után hétfőn éledt fel újra az Etna, Európa legmagasabb és legaktívabb vulkánja. Az első kitörések miatt a közeli falvak lakóit kitelepítették ugyan, de a hatóságok szerint már kedden sem volt veszélyben senki és a légi közlekedés sem szünetel, úgyhogy tiszta lelkiismerettel gyönyörködhetünk a látványban.

Tovább...2017. March 03. Friday - 10:36:59 -- Belföld -- 0

Népszava Online

Sem a kormánytól, sem a hatóságoktól nem lehet megtudni, hányan haltak meg az idei télen kihűlés miatt - írta a hvg.hu. A portál kereste a Belügyminisztériumot, ám a tárca az Országos Rendőr-főkapitányságnak továbbította a kérdéseket, ahonnan négy hét alatt sem érkeztek válaszok.

Az Országos Mentőszolgálat csupán annyit közölt, a mentők csak a halál beálltát állapítják meg, nem vizsgálódnak, így nincsenek ilyen adataik. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma pedig azt a választ adta, jelenleg nincsenek hitelesnek tekinthető információik arról, hányan halnak meg kihűlés miatt egy-egy télen, de már dolgoznak a protokollon, ami lehetővé teszi ennek meghatározását.

Tovább...2017. March 03. Friday - 10:04:29 -- Közélet -- 0

168 Óra Onlina

Magyarországon négymillió körül van a létminimum alatt élők száma. Ha meg akarjuk tudni, hol és hogyan élnek ezek az emberek, akkor elsősorban a falvakban kell őket keresni, többségük eleve oda született, mások kényszerből költöztek vidékre.

– Tudja, mit válaszolnak az aprófalvakban élő gyerekek, amikor megkérdezem tőlük, hogy mi leszel, ha nagy leszel? – kérdezi Ladányi János szociológus, egyetemi tanár. – Azt, hogy munkanélküli vagy közmunkás. Meglehetősen lejáratódott ez a kifejezés, mégis azt mondom, nemzeti összefogásra lenne szükség, arra, hogy a politikai pártok közösen határozzák el, melyek a legszükségesebb lépések. Különben megállíthatatlanok a rossz folyamatok.

Tovább...2017. March 03. Friday - 10:01:47 -- Blog -- 0

Huppa

Magyarország miniszterelnöke már nem ura a szavainak. Vagy ura még valamelyest, de a körülötte lévők úgy gondolják, hogy nem az. Az a véleményük, hogy Orbán nem mindig azt mondja, amit mond. legalábbis akkor, amikor olyat mond, ami a kormánynak és a Fidesznek nem jó.
Orbán ugyanis Magyarország miniszterelnöke és a Fidesz elnöke, tehát nem mondhat olyat, ami nem jó a kormánynak és a Fidesznek. Ha tehát mégis olyat mond, akkor mégsem azt mondta.

Ha valaki nem értené a fenti okfejtést, elmagyarázzuk.

Két nappal ezelőtt Orbán Viktor a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évadnyitóján arról beszélt, hogy meg kell őrizni Magyarország etnikai homogenitását. Ennek persze nincs semmi értelme, de mégis nagy botrány lett belőle, mert sokan náci beszédként értelmezték ezeket a szavakat.

Tovább...