Havi hírek
2017. March 01. Wednesday - 12:57:06 -- Blog -- 0

Gépnarancs

Tegnap óta az jár a fejemben, hogy miért dobta be Orbán a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara nyitórendezvényén az etnikai homogén kifejezést. Sokan körbejárták már a témát, hogy ez mennyire gáz, normális ember nem mond ilyet. Vagy beteg, aki így beszél, ha pedig ép ésszel mondja, akkor náci.

A közbeszédben ez a két variáció él Orbánnal kapcsolatban.

Az első verzió szerint Orbán beteg. A mentális megzakkanás kezdetét nem tudni pontosan, és az sem egyértelmű, hogy mikor hatalmasodott el rajta. Valószínűleg a 2002-es választási vereség tett be neki, ekkor hallhattuk tőle az elhíresült mondatot, hogy a haza nem lehet ellenzékben.

Tovább...2017. March 01. Wednesday - 12:38:51 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Origo

Március elsején foglalhatják le először a szállásokat azok a nyugdíjasok, akik korábban sikeresen pályáztak a kedvezményes nyaralásra. Hatalmas sort láttunk.

Száznál is több nyugdíjas állt sorban az Erzsébet-program Podmaniczky utcai ügyfélszolgálati irodájánál szerda reggel. Az 50-60 méter hosszú sorban várakozókat a biztonsági őr csak kisebb csoportokban engedte be az épületbe.

Tovább...2017. March 01. Wednesday - 09:54:36 -- Blog -- 0

Ténytár blog

A jelenlegi Fideszre szabott választási rendszer elvben rákényszeríti a „demokratikus ellenzéki” oldalt a teljes összefogásra, azonban Botkáék beláthatták, hogy a választópolgárok körében rendkívül elutasított Gyurcsány Ferenc jelenleg több szavazatot visz, mint hoz, így kénytelenek valamilyen másik stratégia mentén nekivágni a 2018-as választásnak. Egy új, markánsan balos programmal, a DK-tól való távolságtartással, illetve intenzívebb kampánnyal kívánnak megerősödni, valamint egy „gyurcsánytalan” alternatívát felmutatni az országnak, és a többi ellenzéki pártnak.

Hogy áll az MSZP?

A legfrissebb, Publicus Intézet által közölt felmérés alapján a Fidesz támogatottsága csökkent 4 százalékkal a kvóta-népszavazási kampány óta, míg az MSZP megelőzte a Jobbikot. Bár hibahatáron belül van a mérés, megállapíthatjuk, hogy Botka előretörésével a korábbi kormánypárt megőrizte szavazóbázisát (jelenleg 13 százalékon állnak a teljes népesség körében).

Tovább...