Havi hírek
2017. February 27. Monday - 12:39:06 -- Kultúra -- 0

Nyugat.hu

A művésznő pénteken videoüzenetben jelentette be, hogy a levelet eljuttatta Szombathely polgármesteréhez.

Jordán Tamásnak, a Weöres Sándor színház igazgatójának újraválasztásáért alakult már Facebook-csoport, kiállt mellette a társulat, Törőcsik Mari a Nemzet Színészeinek támogatását videoüzenetben továbbította, a budapesti Örkény Színház és a székesfehérvári színház is közleményben támogatta Jordánt, csütörtökön szimpátiatüntetést tartanak Jordán támogatói.

Tovább...2017. February 27. Monday - 11:43:43 -- Kultúra -- 0

Népszava Online

- Fontos lenne, hogy a közismert emberek táplálják azt az egészséges hozzászólás-kultúrát, miszerint igenis vannak közös ügyeink, és a közös ügyeinkbe nekünk, állampolgároknak is van beleszólásunk.


Tovább...2017. February 27. Monday - 10:56:42 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Népszava Online

A köztévé is rendszeresen tudósít arról, hogy 2016-ban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bére 7 százalékkal emelkedett, 2017-ban már 10 százalékos lesz a növekedés, eközben a kegyes állam a nyugdíjasok ellátmányát 1,6 százalékkal emelte. Ez jelzi, hogy a kormány a nyugdíjasokat csupán egy megtűrt társadalmi rétegnek tekinti.

Tovább...2017. February 27. Monday - 10:54:17 -- Politika -- 0

Népszava Online

Kedvenc miniszterelnökünk beszédet tartott a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapján. Most hagyjuk is, hogy megint mekkora hülyeségeket mondott, amikor a szovjet és magyar kommunisták bűneire emlékezve is a Nyugatot kezdte el ostorozni, koncentráljunk csak a mögötte lévő feliratra: "Hol sírjaik homorultak..."

Tovább...

2017. February 27. Monday - 10:02:38 -- Közélet -- 0

ACNews

Megdöbbentő körülmények között él Szilágyi István, aki megannyi filmben és színpadi darabban játszott már az elmúlt 50 évben. Az idős színész az otthonában látta vendégül az AcNews-t, és elárulta: milyen súlyos betegség gyötri már több mint egy éve, ami miatt dolgozni is alig tud. Pedig a munkára szüksége van, hiszen a jelenlegi nyugdíjából nem tud megélni.

Jó ideje nem lehetett már hallani Szilágyi Istvánról, a legendás színészről, aki az elmúlt 50 év során megszámlálhatatlan filmben, színpadi darabban és reklámban szerepelt már. Az ember azt gondolná, hogy egy ennyire foglalkoztatott színész luxus körülmények között él, ám ez egyáltalán nem így van. Az egykori Lópici Gáspár, az otthonában fogadott minket, ám ami a szemünk elé tárult, több volt, mint tragikus.

Tovább...2017. February 27. Monday - 09:19:13 -- Kultúra -- 0

168 Óra Online

Deák Kristóf rendező és Udvardy Anna producer kapta a Mindenki című alkotásért a legjobb rövidfilmnek járó díjat a 89. Oscar-gálán helyi idő szerint vasárnap este Los Angelesben. Akadt óriási blama a díjátadón.

A Mindenki című alkotás az első magyar kisfilm, amely elnyerte az amerikai filmakadémia díját.

Deák Kristóf a díjat átvéve köszönetet mondott a filmakadémiának, valamint családjának és tanárainak. „Ajánlom ezt a díjat mindazoknak az embereknek, akik jobbá tehetik ezt a világot, a gyerekeknek. Próbáljuk őket jól felnevelni, hogy büszkék lehessünk rájuk” – fogalmazott.

Tovább...