Havi hírek
2017. február 25. szombat - 10:45:33 -- Egészség, egészségügy -- 0

168 Óra Online

Tizenöt perces magánorvosi rendelés 25 ezerért, állami kórházban elvégzett vizsgálat, s újabb ma­­gánrendelői konzultáció – csak az orvos sze­­mé­­lye változatlan. Egyre többeknek ismerős hely­­zet. A tisztán magánkórház sokak számára megfizethetetlen, a tisztán állami pedig vállalhatatlan, a betegek lavíroznak.

Eközben lényegében mindenkivel, a nyugdíjasokkal és gyesen lévőkkel is egészségügyi alapdíjat fizettetne Lantos Gab­­riella, egy magánkórház operatív igazgatója, ettől remélve a gyógyítási terhek igazságosabb eloszlását. Mások szerint irreális a mainál is több magánbefizetést elvárni. Ami tény: a Fidesz tovább építi a kiváltságosok és a leszakadók külön ellátórendszereit.

Követ dobott a vízbe Lantos Gabriella, a Róbert Károly Magánkórház operatív igazgatója. Következetességét mutatja, hogy ugyanezt a követ egy évvel ezelőtt is elhajította. Az Indexen megjelent, az orvosbárók uralmának megtöréséről szóló, nagy visszhangot kiváltó kétrészes írásában egyebek mellett „teljes körű egészségbiztosításra” tett javaslatot.

Tovább...