Havi hírek
2017. február 20. hétfő - 10:52:22 -- Tudomány, technika, csillagászat -- 0

Index

Nem csak a testünk változik az évek alatt, hanem személyiségünk is nagyot változik, ahogy öregszünk. Az eddigi leghosszabb személyiséggel kapcsolatos kutatásban arra jutottak, hogy annyira mások vagyunk idős korunkban fiatalkori önmagunkhoz képest, hogy akár teljesen más embernek tűnhetünk 14 és 77 évesen.

Tovább...2017. február 20. hétfő - 10:45:52 -- Tudomány, technika, csillagászat -- 0

Index

Micsoda hülyeség már ez, hogy a fenébe fagyna meg gyorsabban a forró víz, mint a hideg? – gondolja most ön. A forró víznek idő kell, hogy hideg víz legyen belőle, onnantól meg nyilván ugyanannyi idő alatt fagy meg, mint a már alapban hideg víz, képtelenség az egész felvetés, hogy megelőzze a meleg víz a hideget megfagyásban. Ez teljesen logikusan is hangzik, és mégis: a jelenség létezik. Pontosabban nem általánosan létezik, de van a kiinduló hőmérsékleteknek, vízmennyiségnek és egyéb paramétereknek olyan tartománya, ahol valóban megfigyelhető.

Tovább...2017. február 20. hétfő - 10:35:48 -- Belföld -- 0

Ténytár blog

A Momentum több mint 260 ezer aláírást rakott le az asztalra, amely azt jelenti, hogy adminisztratív eszközökkel már lehetetlen megakadályozni a népszavazás kiírását, kivéve persze, ha maguk Orbánék döntenek az olimpiai pályázat visszavonása mellett. Ez lenne a leglogikusabb lépés, hiszen a legtöbb felmérés szerint egy népszavazás esetén könnyedén elbukna a budapesti olimpia ügye. A legfrissebb Publicus-kutatás alapján az emberek kétharmada nem akar olimpiát, így hát a legegyszerűbb visszavonulót fújni ahelyett, hogy még több muníciót adnának az ellenzék kezébe.

Tovább...2017. február 20. hétfő - 10:14:38 -- Egészség, egészségügy -- 0

Népszava Online

Az égési sérülteken kívül most az érintett kórházaknak kell ellátniuk minden intenzív kezelésre szoruló gyermeket


Tovább...