Havi hírek
2017. February 17. Friday - 10:27:39 -- Belföld -- 0

Pesti Bulvár

„A kormány megítélése szerint először 170, majd fokozatosan 150, aztán 120, végül valahol 100 ezer körüli közmunkás kellene a következő öt évben” –mondta Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter.”

A kormány eddig teljes sikerként definiálta a közmunkaprogramját, ám február elején Lázár János mégis arról nyilatkozott, hogy a közfoglalkoztatottak számát lényegesen le kell csökkenteni egy 100 ezer fő körüli állományra.

Tovább...2017. February 17. Friday - 10:25:09 -- Bulvár -- 0

Pesti Bulvár

Roman Polanski ügyvédei újabb kísérletet tesznek arra, hogy megoldják az Oscar-díjas filmrendező 1977-es bírósági ügyét, el akarják érni, hogy Polanski visszatérhessen az Egyesült Államokba anélkül, hogy börtönbe kelljen vonulnia

Harland Braun, a filmrendező Los Angeles-i ügyvédje csütörtökön bejelentette, Polanski azt szeretné, hogy szabadon beutazhasson az Egyesült Államokba, és felkereshesse felesége, Sharon Tate sírját, akit 1969-ben gyilkoltak meg Los Angelesben Charles Mason bandájának tagjai.

Tovább...2017. February 17. Friday - 10:14:36 -- Blog -- 0

Ténytár blog

Lázár János, a szokásos kormányinfón most valami kivételesen szokatlant jelentett be. Kórházak kapnak, nem is akármilyen, 8,7 milliárd forintnyi támogatást. Pontosabban a Bethesda és a Magyar Irgalmas-rendi Kórház, hogy létrehozzanak egy teljesen új, közös szülészeti-nőgyógyászati osztályt, ahol nem fogadnak el hálapénzt, és nem végezhetnek abortuszt. A támogatási szerződés ugyan nem ismert, de a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) szerint, amennyiben a pénzt ilyen feltételekhez kötötték, az nem lehet jogszerű.

Fogy a magyar...

Az abortusz visszaszorításának a miniszterelnök bizonyára örül, ugyanis évértékelőjén elmondta, hogy az országban minden szuper, csak egy bánata van: fogy a magyar. Természetesen a másik kormánypárt, a KDNP, lévén kereszténydemokraták, sem hagyhatták szó nélkül a bejelentést:

Tovább...