Havi hírek
2017. February 15. Wednesday - 10:02:50 -- Belföld -- 0

Népszava Online

Díszdobozos csokoládé, minipezsgő, eper, terített asztalok, szív alakú post-itek és lufik várták a vagonokban azokat, akik fejenként 4500 forintot befizettek a felcsúti kisvasút "romantikus, vacsorával egybekötött utazására". Felszállni a Mészáros Lőrinc polgármester és Orbán Viktor felségterületét szelő szerelemvonatra nemcsak emiatt volt azonban különleges élmény, hanem azért is, mert a kisvasút hétköznap egészen április végéig nem is jár.

Tovább...2017. February 15. Wednesday - 09:06:20 -- Belföld -- 0

Gépnarancs

A mélyszegénységben élő gyerekek sem jutnak hozzá az évek óta ígérgetett élelmiszercsomagokhoz, pedig lenne rá uniós támogatás.

Bár a fővárosban és a Dunántúlon is csak többéves késéssel, decemberben indult el a Rászoruló személyeket támogató operatív program (RSZTOP) hajléktalanokat segítő része, a kilenc megyét magában foglaló Kelet-Magyarországon a késedelmesen kiírt közbeszerzési eljárás is eredménytelenül zárult. Így ott a programban máig nem kapnak egy tányér ételt sem a hajléktalanok, s a mélyszegénységben élő gyerekek sem jutnak hozzá az évek óta ígérgetett élelmiszercsomagokhoz – tudta meg a Magyar Nemzet.

Tovább...