Havi hírek
2017. February 10. Friday - 11:50:36 -- Emlékezés, búcsú, gyász -- 0

24 HU

2015. október 6-án életének 94. évében, családja körében elhunyt Göncz Árpád. A Magyar Köztársaság volt elnöke 1922. február 10-én született, ma lenne 95 éves.


Tovább...2017. February 10. Friday - 11:11:18 -- Gazdaság -- 0

Index

Leginkább az extrém hideg miatt drágult meg ennyire a friss zöldség ára, emiatt van, hogy néhány keresett zöldségféle háromszor olyan drága, mint tavaly ilyenkor – számolt be a drágulásról az RTL Klub híradója. 

A jégsaláta 190 százalékkal, a padlizsán 189 százalékkal, a fürtös paradicsom pedig 103 százalékkal kerül többe, de a karfiol, a brokkoli, a kelkáposzta és a kaliforniai paprika ára is sokat emelkedett az Agrárgazdasági Kutató Intézet adatai szerint.

Tovább...2017. February 10. Friday - 10:54:23 -- Belföld -- 0

Népszava Online

Negyvenmilliárd forintos programot indít a kormány, hogy minél több közfoglalkoztatottat vegyenek át a versenyszféra munkaadói - közölte a tegnap Lázár János kancelláriaminiszter.

Jelezte, hogy jelenleg 216 ezer közmunkás van, a kormány célja, hogy számuk a következő öt évben 100 ezerre csökkenjen. A nemzetgazdasági tárca azt jelezte, hogy jelenleg 37 ezer olyan üres állás van, amelynek betöltéséhez - álláspontja szerint - nem szükséges szakképzettség

Tovább...2017. February 10. Friday - 10:46:37 -- Egészség, egészségügy -- 0

Népszava Online

Meglepő indoklással mutatta be Lázár János, a miniszterelnökséget vezető miniszter a kormány Magyar Közlönyben megjelent friss rendeletét, amely két egyházi kórháznak juttat összesen 7,8 milliárd forintnyi támogatást új osztályok létrehozására. A két kórház együttműködésében egyebek mellett egy speciális, új szülészeti-nőgyógyászati egység jön létre. Lázár János a kormányinfón úgy fogalmazott, a kórházak ezért a támogatásért cserébe vállalták, hogy ezen az osztályon nem lesz abortusz és hálapénzt sem fogadnak el. Ilyen feltételeknek azonban nyoma sincs a Magyar Közlönyben megjelent rendeletben.

Tovább...2017. February 10. Friday - 10:27:17 -- Blog -- 0

Ténytár blog

Magyarország az Európai Egészségügyi Fogyasztói Index rangsorában a tavalyihoz képest három helyet hátrébb csúszva a 30. helyen áll, így pedig már a sereghajtó Görögország is megelőzte hazánkat. A magyarnál rosszabb egészségüggyel már csak Lengyelország, Albánia, Bulgária, Montenegró és Románia rendelkezik.

A stockholmi Health Consumer Powerhouse (HCP) elnevezésű szervezet által publikált Európai Egészségügyi Fogyasztói Index (Europe Health Consumer Index - EHCI) 35 ország egészségügyi ellátását veti össze indikátoronkénti pontozással. Hat területet vizsgálnak részletesen: a betegjogok érvényesülését, az ellátás hozzáférhetőségét, a gyógyítás eredményességét, a rendszer finanszírozottságát és a szolgáltatások skáláját, valamint a megelőzés területét és a gyógyszerellátást.

Tovább...