Havi hírek
2017. February 09. Thursday - 10:50:00 -- Politika -- 0

Propeller

Január végén írta meg a Napi.hu, hogy a Miniszterelnökség 220 millió forintot adott az ismeretlen hátterű és működésű szlovákiai Libertate nevű szervezetnek, a felvidéki magyarság identitásának erősítésére.

A Paraméter.sk szerint a somorjai szervezet úgy kapta a pénzt, hogy tavaly júniusban alakult, nincs se honlapja, se e-mail címe, ráadásul eddigi tevékenységének sem találni nyomát, viszont szerepelnek a szlovákiai polgári társulások nyilvántartásában

A lap kérvényezte a szlovák belügyminisztériumnál a polgári társulás regisztrációjával kapcsolatos információk nyilvánosságra hozatalát, eleget is tettek a a kérésnek.

Tovább...2017. February 09. Thursday - 10:32:25 -- Politika -- 0

Index

Visszatér a politikába Pityinger László, azaz Dopeman, és elindul jelöltként a józsefvárosi időközi önkormányzati választáson, mindezt a rapper egy élő Facebook-videóban jelentette be. A nyolcadik kerület egyik legkeményebb részének, a Magdolna negyednek a fideszes önkormányzati képviselője január 31-ével lemondott mandátumáról, Dopeman az ő helyére kerülne be a józsefvárosi képviselőtestületbe. Az időközi választást április 23-án tartják.

Tovább...2017. February 09. Thursday - 10:13:03 -- Belföld -- 0

HVG

Csak az idén egymilliárd-hatszázkilencvenötmillió-négyszázötvenezer forintért gyárthat tanulmányokat a kormánynak a Századvég Alapítvány és a Századvég Gazdaságkutató a hvg.hu birtokába jutott szerződés szerint, amelyet még 2015 októberében kötött a két cég a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal.

A négy évre összesen 4,85 milliárdos keretösszegű szerződés a gyakorlatban annak a nagy vihart kavart 3,8 milliárdos tanácsadói megbízásnak a folytatása, amelyet az előző kormányzati ciklusban, 2011 végén nyert el a két cég, és a mostani körből kimaradó Strategopolis konzorciuma. A feladat is lényegében ugyanaz: magas szintű állami döntéshozatalt támogató, közvetlen kormányzati tevékenységhez kapcsolódó közvélemény-kutatás, szakpolitikai kutatással alátámasztott tanulmánykészítés és tanácsadás, illetve a hozzájuk kapcsolódó projektmenedzsment.

Tovább...