Havi hírek
2017. February 03. Friday - 11:00:11 -- Média -- 0

24 HU

A többek közt flegma stílusáról elhíresült riporter az e heti Best magazinban a nőkről, a nőkkel való kapcsolatáról mesélt.

“A feleségemet 23 évesen ismertem meg, mindketten szabadulni akartunk otthonról, így belevágtunk a közös életbe. Aztán jött egy gyerek, majd a következő. Bár a szenvedély elhalványul egy idő után, a mai napig nagyon szeretem. Főleg, mert óriási türelem és megértés kellett ahhoz, hogy velem maradjon” – meséli Havas Henrik, aki azért nem látja annyira elviselhetetlennek a képernyőről megszokott, cinikus énjét.

Tovább...2017. February 03. Friday - 10:48:45 -- Kultúra -- 0

Népszava Online

A rendszerváltás előtt generációk orosz kultúrával kapcsolatos attitűdjét tették tönkre a kötelező nyelvtanulás, brigád- és osztálynaplóban dokumentált színházlátogatások, és hosszú szovjet filmek televíziós vetítései. 1990 után úgy tűnt, hogy az orosz könyvek, színművek, zenék, filmek és táncelőadások csillaga leáldozott Magyarországon. Ám szerencsére az elmúlt negyedszázad elég időt adott ahhoz, hogy az orosz kultúra nálunk is méltó helyére kerüljön.

Tovább...2017. February 03. Friday - 10:01:03 -- Blog -- 0

Ténytár blog

Jól halad a Momentum Mozgalom olimpiaellenes aláírásgyűjtő akciója, a napokban lépték át a 70 ezres számot. Ám mind az aláíróknak, mint az aláírást gyűjtőknek érdemes tudni pár dolgot a szabályokról. Ismeretes, hogy az olimpiáról szóló népszavazással nem először próbálkoznak az országban, viszont most először lehetett elkezdeni aláírásokat gyűjteni. Ha megvan a kellő számú aláírás, a testületnek kötelező kiírni a népszavazást, tehát minden az aláírások mennyiségén és érvényességén múlik. Kevés helyi népszavazás kapott ekkora sajtóvisszhangot vagy volt ennyire átpolitizált, de azért akad néhány említésre méltó eset.

Tovább...