Havi hírek
2017. január 17. kedd - 12:34:50 -- Informatika, internet, távközlés -- 0

24 HU

Extra illúzióink ne legyenek: az Opera Neon gyakorlatilag csak azoknak örömzenélés, akik egy programot akarnak csak feltelepíteni, kistrilliónyi bővítmény hozzáadása nélkül.

Tovább...2017. január 17. kedd - 11:39:37 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

MSZP

Korózs Lajos országgyűlési képviselő hivatalos tájékoztatást kért az EMMI-től, hogy mennyi Erzsébet-utalványt küldött a kormány külföldre. Döbbenetes számokat és cinikus választ kapott Rétvári Bence államtitkártól. Szerinte jöjjenek csak haza a nyugdíjasok, hogy elköltsék a 10 ezer forintos utalványt.

Kiderült, hogy összesen 325,5 millió forintnyi utalványt küldtek külföldön élő nyugdíjasoknak. A világ 72 országába kellett postázni, ez 52,2 millió forintjába került a magyar adófizetőknek. Ráadásul úgy, hogy ilyen utalvánnyal csak Magyarországon lehet fizetni. Ha nem jönnek haza elkölteni, ablakon kidobott pénz az egész.2017. január 17. kedd - 11:11:09 -- Gazdaság -- 0

Agrárszektor

További 5-7 százalékkal emelkedhet az idén a cukor fogyasztói ára. A termék éves összehasonlításban tavaly decemberig már közel 17 százalékkal drágult.

A magas készletek ellenére az elmúlt években jelentősen nőtt a cukor tőzsdei és fogyasztói ára, mivel a cukortermelés nem tudott lépést tartani a kereslet növekedésével – mondta Fórián Zoltán, a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. vezető agrárszakértője a Világgazdaságnak. A globális cukortermelés tavaly meghaladta a 174 millió tonnát, miközben a felhasználás elérhette a 184,4 millió tonnát.

A cukorkészletek az EU-ban csökkennek. Az Európai Bizottság adatai szerint a 2015-ös gazdasági évet még közel 4 millió tonnás készlettel zárta az unió, tavaly azonban már csak 1,38 millió tonna maradt a raktárakban.

Tovább...2017. január 17. kedd - 11:02:26 -- Média -- 0

Origo

Antal Imre élete tele volt hullámvölgyekkel, tragédiákkal, erről mesélt az egykori műsorvezető barátja, élettársa, Jenei József.

Antal Imre több mint negyven évig szórakoztatta a közönséget tévésként, színészként és humoristaként, az egyik legismertebb hazai televíziós volt, egykori felvételein kívül azonban nem maradt utána semmi – a műsorvezetőnek nagyon küzdelmes élete volt, 2008-ban halt meg.

Mentálisan is akkor kezdődött el a lecsúszás, mikor az ujja lebénult, és abba kellett hagynia a zongorázást. Nem lett depressziós, de jöttek a tragédiák az életébe, először meghalt az édesapja, aztán az anyukája, majd szeretett nagynénje, kezdett kicsúszni alóla a talaj. Rendbe jött valamennyire, de jött egy másik nagy defekt, mikor elküldték nyugdíjba őket, és nem is tudtak róla. Az újságból tudta meg, hogy nyugdíjazta a tévé, nagy törés volt ez nála

Tovább...2017. január 17. kedd - 10:40:27 -- Blog -- 0

Ténytár blog

A KSH legfrissebb adatai alapján kijelenthető, hogy a rendszerváltás óta soha ennyien nem dolgoztak még Magyarországon, és a munkanélküliség sem volt soha ennyire alacsony


Tovább...