Havi hírek
2017. január 16. hétfő - 10:48:13 -- Érdekes -- 0

24 HU

„Egy családtagom lőtte ezt a két fotót az abnormális méretű telihold éjszakáján. A két kép exponálása között körülbelül 2 másodperc telt el. Ami érdekes számomra: ezek a családtagjaim még nem is hallottak a Photoshopról, nem hogy használták volna valaha” – írja egy felhasználó a Redditen az alább látható két fényképről

Tovább...2017. január 16. hétfő - 10:39:32 -- Politika -- 0

Klubrádió

A Süddeutsche Zeitung arra figyelmeztet, hogy a populisták és a nacionalisták üdvözlik Donald Trump megválasztását és azt hiszik, hogy az ő országuk most megint nagy lesz.

De fognak még csodálkozni. Mindenesetre Orbán Viktor nyilvánvalóan tudta, amikor bekapcsolták a leendő elnökhöz, hogy az mostanság olyanokkal is kénytelen telefonálni, akiknek előtte még a nevét sem tudta - áll a cikkben. A magyar politikus szemszögéből a beszélgetés egy csodálatos barátság kezdete lehet, ám Európa számára egy rémálom újabb fejezetét jelzi.

Tovább...2017. január 16. hétfő - 10:31:11 -- Gazdaság -- 0

Népszava Online

A mikro- és kisvállalkozások nem mindig tudják továbbadni az áfacsökkentést a fogyasztóknak. A vendéglátásban nem mérséklődtek az árak, az élelmiszer kereskedelemben hiánycikk lett a baromfihús, ahol pedig van, ott alig csökkent az ára.

Csalódhatott, aki arra számított, hogy egy már leszállított, 18 százalékos áfával kifizetett vacsora olcsóbb is lesz, mint amikor még 27 százalék volt rá az áfa. A vendéglátásban ugyanis nagyrészt maradtak az árak, mert nagy arányban dolgoznak minimálbéren, illetve garantált bérminimumon a munkavállalók amit idén ráadásul kötelező emelni.

Tovább...2017. január 16. hétfő - 10:03:19 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Pesti Bulvár

Hallgat a kormány az értelmetlenül külföldre postázott Erzsébet-utalványokról.

Hiába intézett kérdéseket még december végén Korózs Lajos MSZP-s országgyűlési képviselő egyenesen az Országgyűlés elnökéhez adresszálva – hogy még ő is megértse – az utazó utalványokkal kapcsolatban, akkor még mély csend ült a témán.

A szocialista politikus az Erzsébet-utalványokkal kapcsolatban azt szerette volna megtudni, hogy:

-A magyarországi lakcímmel nem rendelkező jogosultak részesülnek-e a juttatásban?

-Ha igen, akkor azokat milyen módon kapják meg az érintettek?

Tovább...