Havi hírek
2017. január 15. vasárnap - 12:07:03 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Pesti Bulvár

Rengeteg pénzt költ az állam Orosz és Ukrán nyugdíjasokra. Bár tudjuk, hogy a Habony média mindent megtett azért, hogy Orbán Viktort a nyugdíjasok védőszentjeként állítsa be, bizonyára emlékeznek még Kusovszky Imrénére a Fidesz egyik kedvenc házi nyugdíjasára. Az idős hölgy még a királyi TV-ben hálálkodott Orbán Viktornak a 10 rongyos Erzsébet-utalványért. Az, hogy a Fidesz miként használ fel idős embereket arról itt írtunk korábban.

Magyarország kormányának hivatalos Youtube csatornájára még volt képük felrakni egy videót, ahol Orbán Viktor bejelenti, hogy a kőkemény 0,9 százalékos nyugdíjemelés helyett 1,6 lesz a nyugdíjemelés 2017-ben

Tovább...2017. január 15. vasárnap - 11:37:41 -- Egészség, egészségügy -- 0

Propeller

A jogszabályi előírás ellenére a nyugdíjkorhatárán túl is szolgálhat az Országos Mentőszolgálat 39 mentőautója, pedig január elején betöltötték a 13. életévüket.

2011 előtt 10 évig volt engedélyezett a mentőautók forgalomban maradása, akkor módosította a kormány 13 évre. A gazdasági igazgató utasítása alapján addig maradhatnak, amíg nem sikerül az idei beszerzéséből újat állítani a helyükbe. A sürgősségi orvosok egyik hazai szervezete, a Magyar Oxyológiai Társaság miniszternek írt levélben fejezte ki aggodalmát amiatt, hogy ezzel megsértik a jogszabályt. S egyben arra is figyelmeztettek, hogy a gazdasági igazgatói szerepkör nem ad lehetőséget a rendelet felülírására.

Bár a cserélendő autók pótlására már tavaly megérkezett kétmilliárd forint az OMSZ számlájára, csak december végén írták ki a tendert 169 jármű beszerzésére. Úgy tudni, e késlekedés oka részben a megbízott mentő-főigazgató személye körüli bizonytalanság volt.

Tovább...