Havi hírek
2017. január 14. szombat - 12:20:44 -- Egészség, egészségügy -- 0

Népszava Online

Az új év első munkanapján levélben értesítette a kórházigazgatókat a kórházfenntartó, hogy az általuk vezetett intézmények pénzügyi-számviteli feladatai április elsejétől átkerülnek az állami intézményeket fenntartó szervezethez. Az érintett 109 kórház vezetőjét és pénzügyes szakembereit hideg zuhanyként érte a döntés, hiszen azt semmilyen előzetes egyeztetés nem előzte meg. Kiderült, hogy fizikailag továbbra is kórházukban dolgoznak majd, ám munkáltatójuk megváltozik, mert az a kórházfenntartó lesz. Megtudták, hogy az átcsoportosítás célja, hogy „a kórházak költségcsökkentéséhez egységesen járuljon hozzá az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK)". Ugyanakkor arra is felhívták a figyelmet, hogy a kórházak gazdálkodási önállósága nem változik, a rendelkezésre álló források feletti döntések befolyásolása nem cél.

Tovább...2017. január 14. szombat - 11:32:50 -- Sport -- 0

Index

Mick Schumacher, Michael Schumacher 17 éves fia idén a Forma-3-ban folytatja, ahonnan Max Verstappen és a Williamsnél idén bemutatkozó Lance Stroll egyből a Forma-1-be került. Emiatt már Bernie Ecclestone-nál is szóba került a neve, most pedig apja egyik volt sikercsapatával, a Ferrarival kapcsolatban emlegetik.

Nyilván követjük a lépéseit. Idén még közelebbről láthatjuk, mert a fiatal kínai versenyzőnk csapattársa lesz a Prema-csapatnál. Nem tudom, mit tervez később, de ha a Ferrari-akadémiához akarna csatlakozni, vörös szőnyeggel várjuk.

Rivola szerint nem csak a pályán, de az életben is figyelemre méltó, amit a kis Schumacher tesz.

Tovább...2017. január 14. szombat - 11:27:52 -- Külföld -- 0

24 HU

Ébren tartotta a havon fekvő férfit. Nyalogatta az arcát és a mellkasára feküdve a testével tartotta melegen őt.

Majdnem halálos tragédia áldozata lett egy amerikai férfi michigani otthona közelében, pedig csak egy adag tűzifáért szaladt ki az udvarra meccsnézés közben, szilveszter éjjelén – számolt be az esetről a Today.

Tovább...