Havi hírek
2017. január 13. péntek - 11:11:24 -- Politika -- 0

Klubrádió

A New York Times/Washington Post/CBS/AP azt írja, a szegedi bíróság kockáról kockára elemezte a felvételeket annak az operatőrnőnek az ügyében, aki másfél éve két menekültet megrúgott, egy harmadikat pedig valószínűleg elgáncsolt. Ezek után bocsátotta 3 évi próbára László Petrát.

Az ítélet hangsúlyozza, hogy a tények cáfolják a vádlott állítását, miszerint önvédelemből cselekedett, amikor a tömeg áttörte a rendőrkordont. Az asszony viszont, aki biztonsági okokból csak videolánc segítségével vett részt a per utolsó aktusában, abban bízik, hogy a fellebbezés után a következő fok felmenti majd.

Tovább...2017. január 13. péntek - 10:15:56 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Pesti Bulvár

Nem kell ehhez kommentár. A levél a Facebookon terjedt el, mi pedig ismét nyilvánosságra hozzuk, mint a többit, mert ez is felettébb tanulságos.

Hogyan is szólítsam meg zavarba vagyok, inkább sehogyan.

Szóval megjött az 1,6 % -s nyugdíjemelés. Hát ijedtembe majd frászt kaptam. 5 forinttal még meg is toldották. Borzasztóan zavarba is vagyok, mert órák óta nyomozok mi a fenét is vehetnék a plusz 5 forinton. Senki sem tudott segíteni. Fel is sikítottam jézus segítsél!


Tovább...2017. január 13. péntek - 10:08:03 -- Blog -- 0

Ténytár blog

„Magyarország erősödik!” – szól a kormány legújabb öntömjénező üzenete. Üzenik ezt, miközben az orvosok elvándorlása nem lassul, a kórházi technikai dolgozók évek óta kimaradnak a béremelésből, a tanárokat pedig átvágják a fizetésükkel, miközben nyíltan felvállalják, hogy tesznek a jövő generáció nevelőinek véleményére. Gazdasági sikerekről beszélnek, miközben a növekedést az uniós transzferek biztosítják, és annak növelése után az EU-ban még mindig itt az egyik legalacsonyabb a minimálbér. 10 milliót adnak otthonteremtésre, amelyet a beruházók tesznek zsebre, és azt hirdetik, hogy a rendszerváltás óta nem volt ilyen alacsony a munkanélküliség, miközben az ország megyéinek felében nincs más lehetősége a munkavállalóknak, mint a közmunka.

Tovább...