Havi hírek
2017. január 04. szerda - 10:54:24 -- Időjárás -- 0

Origo

Szerda estig erősen felhős, borult lesz az ég, és észak felől az ország ÉK-i felén (kb. Győr-Baja vonaltól ÉK-re, K-re) egyre többfelé várható havazás (legfeljebb hat centiméter vastag hótakaróval) – írja a Köpönyeg.hu. A nyugati tájakon csak elszórtan lehet vegyes halmazállapotú csapadék. A nyugatira, majd északnyugatira forduló szél az Északi-középhegység térségében néhol hófúvást okoz. Reggel mínusz 7 és mínusz 2, délután mínusz 1 és plusz 4 fok között alakul a hőmérséklet (Sopron térségében lehet a legenyhébb idő). Délelőtt melegfronti, délutántól hidegfronti hatás érvényesül.

Tovább...2017. január 04. szerda - 10:07:33 -- Blog -- 0

Ténytár blog

Ahogy már olvasóink is tudhatják, a Ténytár blog mellett működő tenytar.hu létrehozásának célja, és azóta is fontos célkitűzése, a politikai szereplők szavainak kontrollja. A Ténytáron szellemiségünkhöz híven kritikai visszhangot adunk politikusaink megnyilvánulásainak: legyen szó betartott vagy be nem tartott ígéretekről, igazságokról vagy valótlanságokról, következetességről vagy pálfordulásokról. Úgy gondoljuk, a kimondott szavaknak következményük kell hogy legyen. E célból hoztuk létre mérőinket a Ténytáron: az Ígéretmérőt, a Hantamétert és a Szélkakast.

Tovább...2017. január 04. szerda - 09:57:58 -- Blog -- 0

Gépnarancs

A 2013-as év azzal indult, hogy számosan petíciót fogalmaztak a Facebookon, azt követelve, hogy a Fidesz zárja ki a soraiból Bayer Zsoltot.

Az 5-ös számú Fidesz tagkönyv birtokosa más magvasságok mellett ugyanis ezt írta a Magyar Hírlapban: „a cigányság jelentős része nem alkalmas az együttélésre. Nem alkalmas arra, hogy emberek között éljen. A cigányság ezen része állat, és állatként viselkedik… A cigányok ezen része bármiféle emberinek nevezhető kommunikációra képtelen. Leginkább tagolatlan hangok törnek elő állati koponyájából”.

Én akkor azt írtam erről, hogy szerintem Bayert nem kell kizárni Orbán pártjából – jó helyen van ott, ahol van.

Tovább...