Havi hírek
2017. január 02. hétfő - 12:38:25 -- Időjárás -- 0

Origo

Hétfő hajnalban a főváros környezetében, és az ország északkeleti harmadán ködössé válik a levegő - írja a Köpönyeg.hu. Néhol ónos szitálás, hószállingózás is kialakul.


Tovább...2017. január 02. hétfő - 12:28:31 -- Étel, ital, sütemény, desszertek... -- 0

Index

Tegyük fel, hogy húst akar sütni; hogyan áll neki? Kiveszi a nyers húst a hűtőből, kicsomagolja, és mielőtt nekiállna bárminek is, alaposan megmossa. És a szakértők egybehangzó véleménye szerint itt követi el az első hibát. A húst ugyanis nem kell, sőt, nem is szabad megmosni elkészítés előtt, csak rosszat teszünk vele saját magunknak. Akkor is, ha ez így elsőre nagyjából annyira hangzik higiénikusan, mintha a WC-használat utáni kézmosásról próbálnánk lebeszélni.

A szakértők (például az amerikai élelmiszerbiztonsági hivatal, vagy a táplálkozástudományi akadémia) azt mondják, legyen az szárnyas, disznó, marha, bárány, vagy vad, nem javasolják a nyers hús megmosását elkészítés előtt. A húson előforduló baktériumok egy részétől ugyan megszabadulhatunk így, csakhogy

Tovább...2017. január 02. hétfő - 11:48:31 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Propeller

Csaknem 33 ezer külföldön élő magyar kap nyugdíjat vagy ahhoz hasonló ellátást, igaz a hazai átlagnál lényegesen kevesebbet – írja a Magyar Idők hétfői száma a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataira hivatkozva).

Az ellátottak 85 százaléka, közel 30 ezer ember öregségi nyugdíjban részesül, két és fél ezer embernek özvegyi és szülői nyugdíjat, mintegy 500-nak pedig árvaellátást folyósítanak. Korhatár előtti nyugdíjat mindössze 122-en kaptak.

A külföldi utalásoknál a legtöbben 15 év szolgálati idővel rendelkeztek. Emiatt is alacsonyabb összeget kapnak, mint a magyarországi nyugdíjasok: a nekik jutó nyugdíj januári összege átlaga nem érte el a 45 ezer forintot, ami alig több mint egyharmada volt a 109 ezer forintos átlagos hazai folyósítási összegnek.

Tovább...2017. január 02. hétfő - 09:51:15 -- Politika -- 0

Pesti Bulvár

Végezetül, Minden MAGYAR EMBERNEK.

EMBEREK! NE üljetek otthon karba tett kézzel! Ne várjátok, hogy mások oldják meg. Ne panaszkodjatok az ellenzékre, mert azzal nem segítetek senkinek. Ne elégedetlenkedjetek a munkahelyeteken a vécében! Semmi nem fog változni. SEMMI! Csak akkor lehet innen eltűntetni ezt a velejéig korrupt, bűnöző bandát, ha felálltok a karosszékből. Elmondjátok mindenkinek, hogy nincs olyan, hogy neki mindegy. Nincs olyan, hogy csak egy szavazat. Mindenkié csak egy, de most mindegyikre szükség lesz. Szerveződjetek. Segítsétek az ellenzéki pártokat. Ne nyafogjatok összefogásért. Tegyetek valamit! 2017-ben elindulhat a változás. Én már felálltam. Nézzetek fel Ti is!

Tovább...