Havi hírek
2017. január 01. vasárnap - 09:32:16 -- Érdekes -- 0

HVG

Újévhez annyira hozzátartozik a malac és a lencse, mint a karácsonyhoz a bejgli és a halászlé vagy húsvéthoz a sonka és a tojás. De mi köze a malacnak a szerencséhez, a lencsének a gazdagsághoz és más országokban mivel próbálják jobbá tenni az új évet? 

A disznó előtúrja a szerencsét a lencse pedig lapos és pénzre hasonlít. Ráadásul sok is van belőle, így ha lencsét eszünk, pénzesőben lesz részünk az új évben. Ez a rövid magyarázat, amelyet mindenki az unalomig ismer és bár nem hisz benne, a világért sem hagyná ki az újévi lencseebédet.

Tovább...2017. január 01. vasárnap - 09:17:54 -- Belföld -- 0

HVG

Mi várható 2017-ben a belpolitikában és Magyarországon? Épül-szépül az ország sok-sok milliárdért tovább, jön a vizes vb, köztársasági elnököt is választanak, és kiderül az is, ki lesz a Fidesz miniszterelnök-jelöltje.

A 2018-as választásokat megelőző év a nagy kormányzati beruházások éve lesz. Magasabb fokozatra kapcsol a 60 milliárdos dél-budai szuperkórház építése, megindul Budapesten a Kelenföldi pályaudvar felújításának, a Déli pályaudvar átépítésének folyamata. Természetesen gőzerővel megy tovább a vizes vb szervezése, a ki tudja, mekkora végösszegnél megálló építkezések-fejlesztések (köztük a Dagály úszókomplexum 43 milliárdnál jár), hogy júliusban megtörténhessen Magyarország történetének eddigi legnagyobb sporteseménye.

Tovább...