Havi hírek
2017. szeptember 24. vasárnap - 10:55:48 -- Nyugdíj, nyugdíjasok -- 0

Gépnarancs

A nyugdíjminimum drasztikus megemelését, s a teljes nyugdíjrendszer átdolgozását követelik a vasutasok.

Öt nagy nyugdíjas szervezet már fél évvel ezelőtt is írásban jelezte a kormánynak: veszélyben van az idősek megélhetése, egyre többen nyomorognak. A segélykiáltásnak is beillő levelükre azóta sem érkezett válasz. A Vasutasok Szakszervezete felháborítónak és modortalannak is tartja a hallgatást, ezért a nyugdíjasok mellé állt, hogy közösen követeljenek érdemi intézkedést.

Tovább...2017. szeptember 23. szombat - 13:06:36 -- Kultúra -- 0

Nyugat.hu

A Kossuth-díjas költő portréjához nemcsak a közéletben képviselt szabadságvágy de a magánéleti szabadosság is hozzá tartozott

55 éve, amikor Faludy György „Pokolbéli víg napjaim” című életrajzi könyve angolul megjelent a The Times kritikusa ezeket írta: "„Ha az ember ezt a gyönyörűen megírt tanúvallomást elolvassa, azon elmélkedik, hogy az emberi szellem, hogy tud fölébe emelkedni minden szerencsétlenségnek.”".

A Budapesten 1910. szeptember 22-én született Faludy munkássága során az élet és a gondolkodás teljességére törekedett. Irtózott minden ideológiától, hiszen a saját bőrén tapasztalta azok valóság- és életellenességét. Esküdt ellensége volt a totalitárius rendszernek. Először a nácizmus majd, a kommunizmus elől menekült emigrációba.

Tovább...2017. szeptember 23. szombat - 12:42:12 -- Kultúra -- 0

Népszava Online

Carl Fabergé által készített ezüstkések kerültek elő Lengyelországban , a történészek legnagyobb megdöbbenésére, akik azt hitték, hogy a kések már száz éve megsemmisültek

Tovább...2017. szeptember 23. szombat - 12:07:44 -- Külföld -- 0

Index

Erőltetett ütemben telepítik ki a lakosságot Puerto Rico szigetének északnyugati részéből, ahol gátszakadás fenyegeti több tízezer ember életét - írja az MTI a hatóságoktól származó tájékoztatások nyomán.

Carlos Bermúdez kormányszóvivő közölte ugyanakkor, hogy a sziget 78 közigazgatási körzetéből 40-nel nincs kapcsolat, annyira megrongálta a távközlési rendszert a négyes fokozatú Maria hurrikán, amely szerdán vonult át a térségen

Tovább...2017. szeptember 23. szombat - 11:38:42 -- Közélet -- 0

HVG

Sajnos nem egyedi eset, hogy a szervizelés közben keletkezik valamilyen súlyos kára egy autónak. Ilyenkor gyakran a háttérben próbálják meg elrejteni.

Tovább...2017. szeptember 22. péntek - 12:19:35 -- Közélet -- 0

Edulino

"Nem jó az a világ, mikor nyolcévesek ilyen levelet írnak" - írja Facebook-oldalán L. Ritók Nóra, az Igazgyöngy Alapítvány igazgatója arról az üzenetről, amelyet egyik kollégája kapott egy kislánytól.

"Tegnapi történet...óra végén, mikor már sorakoznak, a nyolc éves kislány még visszaszalad a terembe...borítéknak meghajtogatott vonalas lapot ad át a kolléganőmnek,ami szívecskékkel van telerajzolva. Azt hihetnénk, hogy mint máskor, újabb szeretetrajz van benne, ezekből az Igazgyöngy minden tanárának kész gyűjteménye van már, kis rajzok, szívek, rövid üzenetek, hogy szeretlek, meg love, meg nagyon szeretek veled rajzolni, stb...De nem. Egy másfajta levélke kerül ki belőle. Egy hányatott sorsú kislánytól. Szépen írta, és igyekezett helyesen is" - írja L. Ritók Nóra Facebook-oldalán.

Tovább...2017. szeptember 22. péntek - 12:01:46 -- Időjárás -- 0

Magyar Nemzet

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint pénteken mindenütt felszakadozik a felhőzet, és hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, majd estétől északkeleten, keleten ismét több lesz a felhő. Elszórtan – főként keleten – valószínű kisebb eső, zápor. Az északnyugati szél többfelé megerősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul. Késő estére 8 és 14 fok közé hűl le a levegő. Szombaton erősen felhős vagy borult lesz az ég, délnyugaton lehet vékonyabb, szakadozottabb a felhőzet. Több helyen, főként a Dunától keletre várható eső, zápor.

Tovább...2017. szeptember 22. péntek - 11:58:13 -- Egészség, egészségügy -- 0

24 HU

Bár a kormány a szavak szintjén partner az együttműködésben, de a tettek másról árulkodnak, a 3-as metró akadálymentességével kapcsolatban a Főváros válaszra sem méltatta a MEOSZ-t. Lesújtó tanulmány készült a mozgássérültek hétköznapi tapasztalataiból.

Lead 7 1024x576

Tovább...