Egy kuckó nyugdíjasoknak

Hírek - Kategória 'Időjárás'

2017. július 20. csütörtök - 06:47:44 -- Időjárás -- 0
HVG

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint napos időre számíthatunk többnyire kevés gomolyfelhővel, délután a Dunántúlon megnövekvő fátyolfelhőzettel.


Tovább...

HVG

Látványos fotókat közölt az MTI a tegnapi balatoni vihart megelőző villámlásokról. A képek Balatonlellén készültek.


Tovább...

2017. július 11. kedd - 07:56:45 -- Időjárás -- 0
HVG

Kedden általában erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk többórás napsütéssel. Szórványosan várható zápor, zivatar, helyenként heves zivatar is kialakulhat felhőszakadással, jégesővel. A nyugatias szél főként az ország keleti felén megerősödik, de zivatarok környezetében viharos széllökések is lesznek.


Tovább...

2017. július 07. péntek - 08:11:55 -- Időjárás -- 0
HVG

Kilenc megyére és a fővárosra másodfokú, nyolc megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki péntekre a heves zivatarok veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.


Tovább...

2017. július 06. csütörtök - 07:55:45 -- Időjárás -- 0
Index

Második napja ítéletidő tombol Japán délnyugati részén, a hatóságok közel négyszázezer embernek tanácsolták azt, hogy hagyják el otthonaikat, mert veszélybe kerültek az özönvízszerű esőzések okozta árvizek miatt - írja az MTI.

A hatóságok legalább 15 eltűntről tudnak Kjúsú szigetén, de egyes hírek szerint két halottja is van már a második napja tomboló ítéletidőnek.

Az NHK közszolgálati televízió híradása szerint a Kjúsún fekvő Fukuoka prefektúra egyes területein szerdán kilenc óra leforgása alatt több mint kétszer annyi eső esett, mint áltagosan júliusban szokott, és emiatt folyók léptek ki a medrükből, utakat, hidakat és vízparti épületeket mosva el. Sok helyütt fennáll a földcsuszamlások veszélye.

Tovább...

2017. július 06. csütörtök - 07:45:23 -- Időjárás -- 0
HVG

Sok helyen elkél majd az esernyő.

Az ország nagyobb részén napos, gomolyfelhős idő várható, de a keleti, északkeleti harmadon, illetve a Nyugat-Dunántúlon késő délutánig több lesz a felhő, és elsősorban ott alakulhat ki több helyen zápor, zivatar. Estére csökken a felhőzet, megszűnik a csapadék – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Az északnyugatira forduló szelet a főváros környékén és a Dél-Alföldön erős lökések kísérik. Zivatar környezetében a szél átmenetileg viharossá fokozódhat, sebessége az óránkénti 80 kilométert is elérheti. A Dunántúlon néhol heves zivatar is előfordulhat: 2 centiméter átmérőjű jég eshet, és 90 kilométer/órás széllökések is lehetnek.

Tovább...

2017. július 04. kedd - 08:27:28 -- Időjárás -- 0
Index

Többórás napsütésre, nappali gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, de legfeljebb egy-egy helyen - nagyobb eséllyel az északi megyékben - futó zápor is kialakulhat - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat a várható keddi időjárásról. A nyugati szelet időnként élénk lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 29 fok között alakul. Késő estére 17, 22 fokra hűl le a levegő.


Tovább...

2017. július 03. hétfő - 10:16:41 -- Időjárás -- 0
Nyugat.hu

A hét első felében ilyen időnk lesz.

Hétfőn változóan, erősen felhős lesz az időjárás, széllel, helyenként záporokkal. Reggel 13, délután 25 fok körül alakul a hőmérséklet. Kedden már többet fog sütni a nap, 25-30 fok közé melegszik az idő, ami szerdára már 27-32 is lehet.

Tovább...

Index

Ahvazban, egy egymilliós iráni városban mért új melegrekordot egy francia meteorológus.

Hogy ez most új világcsúcs-e vagy csak helyi rekord, az kissé zavaros, mert hivatalosan a valaha mért legmagasabb hőmérséklet 56,7 fok, a kaliforniai Death Valley-ban mutatott ennyit a hőmérő 1913-ban - de annak a mérésnek a hitelességét a legtöbb szakértő vitatja. Akárhogy is, most egy perces néma légkondi-kikapcsolással emlékezzünk meg a szerencsétlen izzadó irániakról.

Tovább...

2017. július 01. szombat - 08:45:22 -- Időjárás -- 0
HVG

A lehűléssel együtt pénteken fátyolfelhők érkeztek nyugat felől, és jégkristályaik színekre bontották a napfényt, látványos halojelenséget előidézve ezzel. A szivárványszín karikákat a Dunántúl több pontjáról lefotózták.


Tovább...

Oldal:  [1] 2 3 ... 36 37 38