Egy kuckó nyugdíjasoknak

Hírek - Kategória 'Közélet'

Zárójel

A KSH adatai szerint Magyarországon a teljes munkaidőben foglalkoztatottak bruttó átlagkeresete 2017. áprilisában meghaladta a 300 ezer forintot. Sokan felkapták a fejüket ere a számra, s hasonlították össze a saját keresetükkel.

A többség számára álom ekkora fizetés, szerintük ez az adat köszönőviszonyban sincs a tényleges kereseti viszonyokkal. Hogy jött ki az összeg? A számítás nagyon egyszerű: a magyar munkavállalók által megkeresett összes pénzt, elosztják a foglalkoztatottak számával. Ugyanakkor már az is torzító tényező, hogy a statisztikai hivatal éppen a napokban kiadott  tájékoztatója szerint

Tovább...

168 Óra Online

Ő az egyik legnagyobb barátvesztő politikus. Szép lassan eltünedeztek mellőle mindazok, akik évtizedeken át közel álltak hozzá, miközben az Orbán Viktorhoz fűződő barátsága fokozatosan egyoldalú imádattá alakult.

Öt éve vezeti az emberminisztériumot, látszólag karrierje csúcsán van, miközben napról napra veszít politikai súlyából. Ma már inkább csak akkor figyelnek rá, ha épp mosolyt fakaszt valamelyik közszereplése alkalmával. Egykori barátainak az fáj a legjobban, hogy botcsinálta, sőt kártékony politikus lett egy hajdan nagy reményekkel induló, művelt és intelligens teológusból. Balog Zoltán portréja.

Tovább...

 

2017. június 13. kedd - 07:56:55 -- Közélet -- 0
Népszava Online

Vakációzáskor félünk leginkább attól, hogy betörnek, mégis világgá kürtöljük a Facebookon, hogy nyaralunk. Általában fénnyel, hanggal, anyóssal tartjuk távol a betörőket.

Öt emberből négy gondolja úgy, hogy nyaralás idején a legnagyobb a betörés esélye, hiszen ilyenkor rajtuk kívül akár több szomszéd is őrizetlenül hagyja otthonát – derült ki a Szallas.hu friss felméréséből. „A félelmünk lehet a magyarázat arra is, hogy minden második utazó fordult már vissza azért az indulást követően, hogy még egyszer leellenőrizze, valóban mindent bezárt-e” – ismertette a részleteket Mészáros Judit, a szallas.hu marketing menedzsere. Nyaralás alkalmával a nagy többség egyébként jobban félti azt, ami eszmei értékkel bír, szemben azokkal a tárgyakkal, melyek ugyan drágák, de pótolhatók.

Tovább...

Nyugat.hu

Bovier György annyit kér, hogy Timi kérjen segítséget a mozgássérültekről szóló filmjéhez, ha csak ennyit tud róluk.


Tovább...

Kisalföld.hu

Történelmet írt Sopronban a 98 éves Zoltán László a Széchenyi-gimnáziumban.

Egyedül, de nem magányosan ünnepelte a Széchenyi-gimnáziumban a Budapestről érkezett 98 éves Zoltán László egykori osztálya 80 éves érettségi találkozóját a hétvégén. Az 1937-ben maturáltak közül már csak a nyugdíjas építész emlékezhetett az osztálytársakra és az akkori idők iskolájára.

Tovább...

2017. március 27. hétfő - 08:21:42 -- Közélet -- 0
Népszava Online

Március 20-ig 201-en fagytak meg tavaly ősz óta – tudatta a Magyar Szociális Fórum vasárnapi közleményében. 

Az áldozatok túlnyomó többségét fűtetlen lakásában érte a halál. Sokan kórházba szállításuk közben, illetve odaérkezésük után hunytak el, mert már nem tudtak rajtuk segíteni. Csak kisebb részük szenvedett fagyhalált a szabad ég alatt, közterületen. A fagyhalál legfiatalabb áldozata 11, a legidősebb pedig 93 éves volt. Többségükben férfiak hűltek ki végzetesen.

Tovább...

2017. március 22. szerda - 09:36:18 -- Közélet -- 0
A nagy döntés blog

Hetek, lassan hónapok óta zajlik a Heineken és a vörös csillagos védjegye körüli mizéria, mostanra odáig fajultak a dolgok, hogy Lázárék már börtönnel fenyegetik a Heinekent. Minden azzal kezdődött, hogy a román kormány betiltotta az Igazi Csíki Sört, kiszabadult a szellem a palackból és  a sörbotrány beborított minden maga körül. Hódmezővásárhely vezetése bojkottálná a Heinekent a Csíki sör miatt, Semjén Zsolték állami pénzeket ígértek a székely-holland sörgyárnak, a parlament igazságügyi bizottsága pedig tárgysorozatba vette a Semjén Zsolt és Lázár János által nemrég benyújtott törvényjavaslatot, ami betiltaná az önkényuralmi jelképek kereskedelmi célú megjelenítését.

Tovább...

2017. március 13. hétfő - 10:04:37 -- Közélet -- 0
Totalcar

A csepeli telepen most is áll néhány javításra váró autó. Néha összetörve hozzák vissza őket a bérlők, de az ilyesmi előfordul Prondvai-Pacsika Ferenc vezérigazgató szerint, aki egy filléres Suzukival jár, és nemrég megmentett két családot, akik nélküle a legnagyobb hidegben kerültek volna utcára. Látogatás a szegények autókölcsönzőjénél.

Feri szolgálati autóját néhány hete kibérelte valaki, és pár nap múlva törötten hozta vissza. A bérlő rendezte a kárt, de a roncs most a csepeli udvar végében várja a nem tudom mit. Kicsit szomorkodott a zsebkendőtelken működő ABKN Zrt. vezérigazgatója, mert nagyon megkedvelte a régi Swiftet.

Tovább...

Oldal:  [1] 2 3 4 5