Egy kuckó nyugdíjasoknak

Hírek - Kategória 'Blog'

2017. július 20. csütörtök - 05:53:13 -- Blog -- 0
Kolozsvári Szalonna

Nem tudom, zokogjak, üvöltsek vagy hányjak, esetleg mindezt, ebben a sorrendben.

Ma elérkezett az a pillanat, amit hónapok, évek óta reszketve vártam. Kisebbik lányom elém állt: „Anya, én elmegyek innen”– és bár azonnal görcsbe rándult a gyomrom, és elindult a gombóc a torkomban felfelé, csak bólintottam és annyit mondtam. „Megértelek”.

Várható volt már egy ideje. Két diplomával, két nyelvvizsgával alig boldogul itthon, pedig rengeteget dolgozik. És én tudtam valahol tudat alatt. Tudtam, és vártam a bejelentést. És azt hittem, felkészültem rá ennyi idő alatt

Tovább...

2017. július 14. péntek - 08:07:35 -- Blog -- 0
Kolozsvári Szalonna

Nahogy akkor nincs plüssállat, giccses állat, igazi állat van. Továbbra is sivatagi rókával terrorizállak, mert nekem ő a kedvencem. Ez meg igazi róka. Lesz majd vidra is, ha rajtam múlik. Csupa közérdekű információ, tudom. Rá is térek a lényegre: nagy napra virradt a nemzet, bizony.

Teljesen baráti az időjárás egyelőre, bár egyáltalán nem biztos, hogy ez így is marad, aminek azoknak különösen nem jó hír, akik a budapest vizes vébé megnyitóján szeretnének csápolni.

Tovább...

2017. július 13. csütörtök - 08:06:35 -- Blog -- 0
Kolozsvári Szalonna

Dél-Budán, pontosabban Dobogó városrészben szuperkórház épül, tudhattuk meg Cserháti Pétertől, az Egészséges Budapest program miniszteri biztosától. A telket fel is vásárolta az MNV Zrt. 4.4 milliárd forintért. Eddig minden szép és jó is volna, ha ki nem derülne, hogy a választott helyszínre semelyik budapesti tömegközlekedési eszköz nem ér el.

Olyan szinten szuperkórház, hogy erre valahogy nem gondoltak az építtetők. Sem arra, hogy  a telek egy részén tőzeges mocsár volt, ami jelen pillanatban azt jelenti, hogy 6 méter mélyen már vizes a talaj.

Tovább...

2017. július 12. szerda - 07:48:31 -- Blog -- 0
Kolozsvári Szalonna

A csillagok, a Nap, a Hold (asszem ezeket nagybetűvel írják) állása szerint ma szerdát ülünk, állunk, vagy ki tudja mit csinálunk mi, ez ellenkező felsőbb utasításokig íg is marad.

(Milyen cuki rókát találtam, nem igaz? Vagy mi ez? Rinocérosz nem lehet…) Ez csak azért fontos, mert két nap múlva nyakunkba szakad a világ dicsősége meg a 2017. évi budapesti vizes világbajnokság is. Amivel különösebben nem fárasztanék az első kávém előtt senkit, ellenben a tegnapi nap tahója díjat ünnepélyesen kiosztom most azonnal.

Tovább...

2017. július 11. kedd - 08:10:48 -- Blog -- 0
Kolozsvári Szalonna

Remélem, mindenki túlélte az éjszakai vihart. Mármint ahol vihar volt. Nálunk dörgött-villámlott, de főleg esett és az bizony már nagyon kellett. Fű-fa-virág csak úgy nyeldekelte. A jázminok nem tapsikoltak ugyan, de csak azért, mert már elvirágzottak.


Tovább...

2017. július 08. szombat - 09:05:25 -- Blog -- 0
Huppa

1456-ban találkoztam először Soros Györggyel. Akkor persze még nem úgy hívták, és mint utóbb kiderült, nem is ő volt.

Utána még többször összefutottunk, először a nándorfehérvári csatában, majd amikor nem sokkal azután, hogy behívta az oroszokat.

Tovább...

2017. június 30. péntek - 08:32:05 -- Blog -- 0
HVG

Nyolc éve még hadiállapotban zajlott a melegfelvonulás, hadseregnyi rendőrrel, kordonokkal, számos ellentüntetővel. Mára az indulatok némileg alábbhagytak, talán nem függetlenül attól, hogy a szélsőjobb pártjai részben középre araszolással, részben pedig bevándorlóellenes uszítással vannak elfoglalva.


Tovább...

2017. június 29. csütörtök - 08:33:38 -- Blog -- 0
Kolozsvári Szalonna

Jó reggelt! Az éjszakai eső jót tett (nekem és a kertnek feltétlenül), most egészen elviselhető idő van. Remélem, mindenki jól aludt, aki nem, az sürgősen pótolja!

Bevallom, napok óta nem megy ki a fejemből a pécsi klinikán történt eset, amikor egy haldokló férfihoz nem engedték be a feleségét, mert az látogatási időn kívül érkezett. Akkor sem, most sem tudom eldönteni, ki volt a hibás. Nem voltam ott, nem láttam, a (szándékoltan és elég sután) nagyon szívfacsaró beszámoló csak a történet egy nézőpontját mutatja be.

Így soha nem fog kiderülni, hogy valóban a főnővér hagyta otthon az emberségét és bár tudta, hogy a beteg haldoklik, mégis ragaszkodott a szabályokhoz, vagy a feleség volt az, aki rosszul döntött.

Ha a főnővér tudta, ki a látogatási idő után érkező hölgy, ha tudta, miért, kihez jött és miért csak most, akkor a főnővér megbukott. Lehet bármennyire jó szakember, embernek selejt. Akkor is, ha szabályosan járt el.

Tovább...

Kolozsvári Szalonna

Hogy jól induljon a nap, mindjárt kezdésnek belefutottam az Index cikkébe. Ebből elég világosan kiderül, hogy nem csak a politika körül vannak hülyék gazdagon, hanem mindenhol máshol is. Az van, hogy Töreki határában van egy magántulajdonban lévő rét.


Tovább...

Gépnarancs

– Horthy Miklós kormányzóként számtalan gazemberséget elkövetett. Az ő regnálása idején születtek a zsidótörvények, és akkor is ő volt a kormányzó, amikor mintegy félmillió zsidó származású magyar állampolgárt elpusztítottak.


Tovább...

Oldal:  [1] 2 3 ... 56 57 58