Egy kuckó nyugdíjasoknak
Portfolio

Miközben Norvégiában, Svájcban és Izlandon a legjobb nyugdíjasnak lenni, Magyarország csak harmincadik lett az egyébként 43 országból álló, a nyugdíjasok létbiztonságát vizsgáló listán, bár a helyezésünk némileg javult a tavalyihoz képest.

A Natixis vagyonkezelő globális nyugdíjindexe azt vizsgálja, hogy egyes országokban mekkora létbiztonságban érezheti magát a nyugdíjas réteg. Az országokat négy alindex segítségével rangsorolják:

Tovább...

HVG

Több forrásból is úgy értesültünk, hogy az utóbbi három hónapban több mint 20-an hagyták ott az Országos Mentőszolgálat Közép-magyarországi mentésirányítását.

A felmondások miatt most kb. 30-50 ember hiányzik innen, állítják mentős forrásaink. A beszámolók szerint volt olyan éjszakai műszak, amikor 5-6 embert is csak nagy nehézség árán tudtak kiállítani. Akikkel beszéltünk, hangsúlyozták, hogy a létszámhiány évtizedes probléma a mentőszolgálatnál, de az utóbbi félévben lett igazán kritikus: volt olyan hónap, amikor egyszerre 5-10 irányító állt fel.

Tovább...

2017. július 20. csütörtök - 06:47:44 -- Időjárás -- Hozzászólás: 0
HVG

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint napos időre számíthatunk többnyire kevés gomolyfelhővel, délután a Dunántúlon megnövekvő fátyolfelhőzettel.


Tovább...

2017. július 20. csütörtök - 05:53:13 -- Blog -- Hozzászólás: 0
Kolozsvári Szalonna

Nem tudom, zokogjak, üvöltsek vagy hányjak, esetleg mindezt, ebben a sorrendben.

Ma elérkezett az a pillanat, amit hónapok, évek óta reszketve vártam. Kisebbik lányom elém állt: „Anya, én elmegyek innen”– és bár azonnal görcsbe rándult a gyomrom, és elindult a gombóc a torkomban felfelé, csak bólintottam és annyit mondtam. „Megértelek”.

Várható volt már egy ideje. Két diplomával, két nyelvvizsgával alig boldogul itthon, pedig rengeteget dolgozik. És én tudtam valahol tudat alatt. Tudtam, és vártam a bejelentést. És azt hittem, felkészültem rá ennyi idő alatt

Tovább...

Nyugat.hu

Az első tanulmány több mint 185 ezer résztvevő kávézási szokásait vizsgálta, őket a kilencvenes évek elején toborozták és átlagosan 16 évig követték nyomon őket.

Az eredmények szerint napi egy kávé fogyasztása 12 százalékkal csökkentette a halálozás kockázatát bármely korcsoportban, míg akik két vagy három kávét is ittak naponta, azok 18 százalékkal kisebb kockázatnak voltak kitéve, etnikai hovatartozástól függetlenül.

Tovább...

Index

A helyi sheriff twitterén szépen követhető, ahogy egy víznyelő megnyílik, és beleomlik egy ház.


Tovább...

Zárójel

A KSH adatai szerint Magyarországon a teljes munkaidőben foglalkoztatottak bruttó átlagkeresete 2017. áprilisában meghaladta a 300 ezer forintot. Sokan felkapták a fejüket ere a számra, s hasonlították össze a saját keresetükkel.

A többség számára álom ekkora fizetés, szerintük ez az adat köszönőviszonyban sincs a tényleges kereseti viszonyokkal. Hogy jött ki az összeg? A számítás nagyon egyszerű: a magyar munkavállalók által megkeresett összes pénzt, elosztják a foglalkoztatottak számával. Ugyanakkor már az is torzító tényező, hogy a statisztikai hivatal éppen a napokban kiadott  tájékoztatója szerint

Tovább...

Oldal:  [1] 2 3 ... 585 586 587